Du använder Internet Explorer, en webbläsare som slutade utvecklas 6 november 2013, för över 8 år sedan. Den 31 januari 2020 upphörde även alla säkerhetsuppdateringar vilket innebär att webbläsaren, förutom funktionella och utseendemässiga brister även kan utgöra en säkerhetsrisk. Du rekommenderas starkt att uppgradera till en modernare webbläsare, t ex Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge. Tala med din systemadministratör.
Visa inte detta meddelande igen
Lost your password?

Mikael Jansson

Certified Ethical Hacker Security by Heart
Roll(er) i teamet Teamledare

Skall man sätta en titel på det jag gör så är det Ethical Hacking och Security Researcher. Kort och gott innebär betyder det att företag och organisationer anlitar mig för att utvärdera säkerheten kring webbapplikationer, system, nätverk och fysisk säkerhet. I detta ingår bland annat sårbarhets/riskanalys, penetrationstestning och social engineering vilket innebär att även ”hacka” människor.

Syftet är att ligga steget före inkräktarna genom att hitta sårbarheter och täppa till dessa hål innan någon obehörig upptäcker dem. I många fall handlar det om mänskliga misstag som gör att information och system exponeras.
Förutom att tekniskt arbeta med säkerhet/IT så föreläser/utbildar jag inom dessa områden för att skapa en större medvetenhet och kunskap om hur vi kan minska riskerna att utsättas för intrångsförsök och bedrägerier. Mina föreläsningar och utbildningar utgår från ”Think Like a hacker” och levererar alltid lösningar på plats.

Min bakgrund inom IT sträcker sig 24 år tillbaka i tiden och har vandrat genom hela spektrat från programutveckling, databaser, IT-support och affärsutveckling. Dessa år har get stor insikt i hur företag, varumärke och tillgångar påverkas om IT-säkerheten inte finns i fokus.
Förebyggande åtgärder är oftast enkla och behöver inte kosta skjortan, de behöver bara göras innan det är för sent.

Mitt motto är att inget är omöjligt, ibland bara något svårare och jag använder gärna min uppfinnarjocke-ådra för att hitta lösningar på alla utmaningar.

“Making the world less hackable”

Fler medlemmar

Alan Mahmud

Säljare Elgiganten

Annina Hohenthal

VD Västerbo Social Omsorg AB

Jesper Ohlsson

Säljkonsult Win Win Säljkonsult

Katarina Sebelius

Personal- & marknadschef SONA Connect

Kerstin Dahlgren

Redovisningskonsult REDÅ Interim AB

Linus Gran

Ansvarig Region Syd Active IT

Michael Kjellemar

Rektor Thoren Business School

Samed Tözmal

CEO Delco AB

Thomas Ogard

Advokat Moll Wendén Advokatbyrå

Urban Wejhag

VD Modifinder

Åsa Strandberg

VD Activexpo AB

Teamledning

Mikael Jansson

teamledare

Åsa Strandberg

teamkoordinator

Jesper Ohlsson

informatör

Thomas Ogard

mentoransvarig

Jesper Ohlsson

utbildningsansvarig

Thomas Ogard

eventansvarig

Thomas Ogard

teamkommitté

Samed Tözmal

besöksvärd